"De enige manier waarop we de beste service kunnen leveren, is met een hecht team, dat altijd voor elkaar en jou klaarstaat.”

010 - 451 88 00

Het ontstaan

Opgericht in 1963

Gros Verf is in 1963 opgericht nadat Bram Gros uit militaire dienst kwam. Hij kocht de verf in bij Gebr. Van Mourik en Bouts Verffabriek, en bezorgde dit bij zijn klanten met een klein auto'tje. Iets later werd het assortiment uitgebreid met het merk Drenth Verf, een naam die nu nog steeds bestaat.

Natuurlijk waren er destijds al meerdere verkopers van dezelfde verf merken, dus je zou zeggen, niets vernieuwends. Maar wel vernieuwend was de servicegerichtheid: hoe kun je meedenken met de schilder, klaarstaan voor hem op de momenten dat het nodig is en anticiperen op wat hij in de toekomst nodig heeft?

Deze vernieuwende aanpak zorgde voor een sterke groei. In 1974 opende Gros Verf een vestiging op het 'Vasteland' in Rotterdam. En ondanks dat dit een mooie vervolgstap was, bleek de locatie al snel te druk waardoor het transport, verkeer en laden/lossen steeds lastiger werd. In 1979 werd besloten een stuk grond te kopen op de Elandstraat in Capelle aan den IJssel, en werd het pand gebouwd waarin Gros Verf nu nog steeds gevestigd is. Hoewel het inmiddels al wel flink is uitgebreid met een groot magazijn, zodat we met onze voorraad aan alle vragen kunnen voldoen.

Ruimte voor vernieuwing


Inmiddels verkopen we al ruim 30 jaar het merk Global paint, circa 6 jaar Herfst & Helder, en sinds kort kunnen wij met trots zeggen dat ook Evert Koning (Rigo Verffabriek) deel uitmaakt van ons assortiment.

Door de enorme passie voor het vak is Bram Gros nog steeds betrokken bij het bedrijf, maar is er ook ruimte gekomen voor vernieuwing. De dagelijkse leiding wordt verzorgd door Jordy Bauer, die samen met Edwin en Wendy iedere dag klaarstaan om de schilder verder te helpen.

In de 58 jaar dat Gros Verf bestaat is er veel veranderd, nieuwe merken, ontwikkelingen, locaties en personeel, maar een ding is al die tijd hetzelfde gebleven: we staan ieder moment klaar om onze schilders verder te helpen.